HELGKURS 5 – 6 mars

KLASSISK YOGA – MEDITATION I JÖNKÖPING014

Välkommen till en härlig yogahelg och kanske också en välbehövlig en paus från vardagen? Ett tillfälle att bara vara och landa i dig själv, en möjlighet till reflektion och inre lugn.

Under två dagar kommer vi göra ett djupdyk i den klassiska yogans tekniker för att uppleva klarhet, fylla på med energi och stilla både kropp och sinne.

Vi kommer att varva lunga fysiska yogapass med andningsövningar, djupavslappning och meditationstekniker som du kommer att ha användning av i vardagen. Du kommer också få ta del av två kortare föreläsningar kring den klassiska yogan och dess filosofi.

Kursen passar alla, både dig som aldrig har provat yoga innan och dig som redan har erfarenhet men som vill lära dig mer om den klassiska yogan.

Du kommer bland annat få lära dig:

Asana
Yogaställningar för fysiskt välbefinnande. Underhelgen kommer vi att genomföra fyra olika pass med lugn fysisk yoga där du får lära dig några av de 84 olika yogapositionerna. Yoga passen passar alla oavsett erfarenhet. Även om du är ”stel som ett kylskåp”.

Pranayama
Andningstekniker för att skapa, fylla på och bevara vår energi samt balansera våra känslomässiga aspekter. Du kommer få lära dig grunderna i följande tekniker:

  • Ujjayi andning (det psykiska andetaget) – Som kan användas tillsammans med yogaställningar (asana) och ingår i flera olika meditationstekniker. Bra för avslappning och blodtrycket.
  • Nadi Shodana – Växelvis andning genom näsan, balanserar sympatiska och parasympatiska nervsystemet
  • Bhastrika – Lindrar oro, panikkänslor, depressioner
  • Kapalabhati – Renar främre delen av hjärnan och luftvägarna

Dhyana
Meditation och djupavslappning för att stilla sinnet och skapa inre lugn. Vi kommer gå igenom grunderna i följande tekniker:

  • Lilla Ajapajapa (Energins källa)
  • Antar Mouna (Inre stillhet)
  • Trataka (Ljusmeditation för fokus)
  • Yoga Nidra från Satyananda traditionen (guidad djupavslappning)

Hatha Yoga Kriyas (Shatkarmas)
Yogiska tekniker för att rena kroppen. Den som vill kommer att få prova på Neti (Nässköljning) som är en av de reningstekniker vi använder i den klassiska yogan.

Efter kursen har du en bra grund för att fortsätta på egen hand och/eller fortsätta på våra kurser eller åka på längre retreats. 

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare, fortsättare och yogalärare!
Du behöver inte kunna nå dina tår för att vara med 🙂

Tid: 5 – 6 mars, kl. 08.30 – 16.00. Kom gärna en liten stund innan (vi är på plats från 08:00)
Mat:  Enklare frukost tillsammans ingår båda dagarna. Lunch ingår ej.
Kostnad: 1 650 kr
Plats: Jönköping, Torpagatan 34 ingång från Björngatan
Utrustning: Du behöver bara lätt sittande kläder

Varmt välkommen!


För mig kändes helgen helt rätt på alla plan och förhoppningsvis en början på något mera. Helgen blev en större upplevelse än vad jag väntat mig egentligen, jag fick så mycket mer. Jag har inte varit redo för att åka iväg på nåt längre retreat så en helg kändes lagom men när vi väl skulle åka hem ville jag stanna längre. Ni är underbara! Tack!

Pernilla Eriksson

Pernilla

Jag åkte dit utan några förväntningar och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Men jag har haft en kanonskön helg. Allt har varit fantastiskt och det var verkligen vad jag behövde. Jag är väldigt glad att jag hittade till er och att jag fortsatt. Det har utvecklat mig som människa och hjälpt mig väldigt mycket

Jonas Gudmundson

Jonas