Skip to content

Egen coach

 logga Esping2

Vi har startat ett företag som heter Esping Utveckling som utvecklar grupper & individer till ett bättre välbefinnande och sina mål.

Läs mer på dess egna hemsida.


 

Personlig coach inom Yoga – Meditation – Samtal – Sorgbearbetning

sol-himmel416x231

Du kanske vill ha en egen coach – lärare där du kan ha en egen lektion i Yoga-Meditation eller samtals coachning. Coachträffen läggs upp helt efter dina förutsättningar och önskemål så du får ut det du önskar för att nå dina mål.

Vi träffas och lägger upp ett program som passar dig och genomför det tillsammans, så du kan mellan träffarna kan göra det hemma. Nedan ser du exempel på vad det kan innehålla.

 


Yoga – Meditation – Andning – Mindfulness

 • Personligt yoga program som passar din situation, som vi också tillsammans gör så du lär dig programmet. Givetvis får du med dig programmet för att göra hemma.
 • Personlig meditation där vi lär oss en meditation eller fler som passar dig just nu, som vi under några gånger gör tillsammans och med tiden kanske vi utvecklar det vidare. Meditationerna kan du och göra själv hemma.
 • Utveckling av andningsteknik så du på det sättet kan använda det för att lära dig andas på ett sätt så du i vardagen kan känna dig mindre stressad.
 • Mindfulness träning att utveckla sin medvetenhet och vara här och nu för att känna mer glädje i vardagen.
 • Utveckling av gruppen med hjälp av Mindfulness-yoga-meditation

Kognitiv Coaching för grupper, ledare och enskilda personer

Du kanske behöver coaching för att du vill utvecklas och genomföra någon förändring i ditt liv. Det kanske handla om att du vill leva mer balaserat, genomföra en livsstilsförändring eller bara komma till insikt vad du vill och varför. Du kanske vill uppnå en vision, ett mål och behöver coaching för att komma dit du vill. Är du ledare kanske du behöver någon att samtala med runt ditt ledarskap, hur du kan trivas bättre i rollen och fokusera på rätt saker.

 • Coaching är ett effektivt verktyg vid förändringsarbete och personlig utveckling.  Det handlar om att hjälpa sig själv.
 • I dagens samhälle är det svårt att få ihop livspusslet och skapa balans i livet. Lever du ett stressat liv men vill genomföra förändringar.
 • Vi träffas för ett samtal och gör en individuell plan för vårt arbete tillsammans.
 • Vi använder oss av coaching och plockar in de verktyg för stresshantering som behövs, detta för att öka medvetenheten om hur livssituationen ser ut idag och för att tydliggöra målet och vad som behövs förändras.
 • Jag ställer frågor för att öka din egen medvetenhet så du kan nå dit du vill. Coaching leder till ökad motivation, handling och större insikt.
 • Vi kan också använda tekniker och tankesätt från Yoga-Meditation-Mindulness.

Sorgebearbetning

Har du drabbats av olika sorger och förluster? Då kanske du behöver hjälp att bearbeta sorgen ?

Sorg är en normal och naturlig känslomässig reaktion på en förlust av något slag. Sorg är alla de ofta motstridiga tankar och känslor som våra förluster väcker inom oss. Hur förlusterna upplevs är individuellt, men dödsfall och skilsmässor är oftast smärtsamma.

Ofta förknippas sorg med dödsfall och skilsmässor. Sorgereaktioner kan dock utlösas av en rad olika förluster och förändringar. Exempel på händelser som kan utlösa sorg är separationer, övergrepp av olika slag, relationsproblematik (till partner, föräldrar, barn, vänner, kollegor), egen eller annans sjukdom, att förlora ett husdjur eller att livet inte blev som man hade tänkt sig.

 • Vi använder oss av metodik för sorgebearbetning som används av Svenska Institutet för sorgebearbetning, metoden är utvecklad på ett Institut i USA. Jag är certifierad i metoden på Institutet.
 • Jag har erbjudandet att genomföra sorgebearbetning i grupp eller individuellt.
 • Vi träffas en första gång där du får information om metoden och då kan välja om du vill genomföra sorgebearbetningen, och så fall i grupp eller enskilt.
 • Vi kommer så fall träffas 8 tillfällen och gå igenom hela metoden.
Vill du läsa mer om Sorg bearbetning så kan du läsa min sida om det: www.sorger.se

Coachen

Mig2Jag som är coach-lärare heter Gunnar Esping, är 57 år, har varit ledare stora delar av mitt yrkesliv så som VD, vVD, Regionchef, gruppchef och projektledare. Började med klassisk yoga-meditation för över 20 år då jag åkte på längre retreats. Min Yoga-meditations-mindfulness lärarutbildning omfattar ca: 1000 timmar på retreat/kursgård och jag är nu certifierad enligt Bihar School of Yoga in India och Satyananda Yoga Academy in Europé.

Jag har undervisat i Yoga-Mindfulness-Meditation i ca: 7 år och driver Jönköpings Yoga Academy. Är också Certifierad i sorgebearbetning som jag arbetar med för enskilda och grupper.

Som bas har jag min erfarenhet inom ledarskap, olika utbildningar som Yoga-Meditationslärare, Kognitiv Coach, Certifiering i sorgebearbetning och medarbetar-grupputvecklingsmetoden LEAD

Jag har som ledare coachat både grupper och individer på många olika sätt.

Du kan här läsa mer om de olika utbildningarna/metoderna:


Är du nyfiken och vill veta mer eller boka en träff så kontaktar du mig på mail eller telefon.

Telefon: 072-7202366

E-post: gunnar@esping.com

Välkommen att utvecklas tillsammans med mig !