Skip to content

Retreat Old

Välkommen på våra djupgående kurser/retreats

Vi har både helgkurser och retreat (helg eller hel vecka) med övernattning och utan övernattning. Kurserna utan övernattning genomförs i vår yogalokal i Jönköping och är hela lördag-söndag. Retreaten med övernattning är på kursgården Årås i vacker natur mellan Jönköping-Mullsjö-Ulricehamn.

Vi bygger upp kurserna/retreaten så det blir en utvecklande process för personlig utveckling och ökad livskvalite. I botten har vi en djupgående kunskap och tradition i den klassiska yogan av traditionen Satyananda/Sivananda direkt som den är tänkt. Vi lärare på kurserna/retreaten har lång internationell certifierad utbildning enligt Bihar School of Yoga i Indien och lång egen erfarenhet, så du är i trygga händer.

Yoga & Meditation ger dig möjlighet att komma i kontakt med ditt inre, finna stillhet och hämta kraft. Till oss är alla välkomna nybörjare som mer vana yoga utövare.

Nedan kan du bläddra och läsa mer om respektive kurs/retreat.


Helgkurs 14-15 april

Klassisk Yoga – Meditation i Jönköping014

Lärare Gunnar & Nina

På helgkursen får du möjlighet att under en helg helt ta hand om dig själv och lära dig klassisk Yoga från Satyananda och Sivananda traditionen. Vi kommer göra fysisk lugn yoga (Asanas), djupavsalppning (Yoga Nidra), ljusmeditationen (Tratak), andningsövningar (Pranayamas), andningsmeditation  (Energins Källa) och föreläsningar om yoga traditionen,du får också prova lite av yogans reningsmetodik så som Neti (Nässköljning) om du vill.

Efter kursen har du en bra grund för att fortsätta på egen hand och/eller fortsätta på våra kurser eller åka på längre retreats. Några yogaprogram som du kan använda i din vardag ingår.

Vi kommer göra yoga, avslappning och meditation både lördag och söndag där vi har möjlighet att fördjupa oss och ha tid till oss själva. Vi kommer också ha möjlighet att samtala om yogan i vardagen då vi kommer gå promenad i naturen och vid den gemenasamma frukosten.

Blandade

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare

Kurslängd: Hela dagar (lördag-söndag)  kl. 08.00 – 16.30 med sammanlagt 10 timmar undervisning (5 timmar på lördagen och 5 timmar på söndagen), samt frukost, promenad.
Tid: 14-15 april
Mat:  Enklare frukost ingår, lunch ingår inte
Kostnad: 1 495 kr
Plats: Jönköping, Torpagatan 34 ingång från Björngatan
Utrustning: Du behöver bara lätt sittande kläder
Förbehåll: Det du lär dig på denna kurs får du inte använda för att lära andra pga. att det behövs mer kunskap för det.


Helgretreat 25-27 maj

Klassisk Yoga – Meditation med övernattning på kursgården i Årås

Lärare Gunnar & Eva

Detta är en möjlighet att komma från vardagen, stressa ner och ge dig chansen att njuta av yoga-meditation så du hittar de tankar/sanningar som du inte hinner se i vardagen.

Vi kommer bo på ett härligt ställe med naturen inpå knutarna som gjort för att hitta mindfullnes och sig själv. Vi kommer fokusera så mycket tid läggs på att yoga och meditera så vi verkligen får känna effekterna av klassisk yoga så som den är i sitt ursprung.

Du kommer lära dig klassisk Yoga-meditation från Satyananda och Sivananda traditionen. Efter retreatet har du en bra grund för att fortsätta på egen hand och/eller fortsätta på våra kurser eller åka på längre retreats. Några yogaprogram som du kan använda i din vardag ingår

 

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare
Kurslängd: Fredag kväll med samling kl. 18.00 till söndag kl. 15.30
Tid: 25-27 maj
Mat: Vegetarisk mat ingår
Kursavgift: 1 950 kr
Boende och mat: 1 650 kr
Total kostnad med boende, mat och massor av yoga-meditation: 3 600 kr
Plats: Årås mellan Jönköping-Mullsjö-Ulricehamn. Karta hittar du här
Utrustning: Du behöver lätt sittande kläder och kläder för promenader i skogen
Min antal deltagare: Vi förbehåller oss att ställa in retreatet om det inte blir minst 8 deltagare

Program för dagarna med ca: 10-11 timmar yoga och meditation under helgen.

Fredag Lördag Söndag
17.00 – 18.00 Samling 07.00 Yoga 07.00 Yoga
18.30 Lätt yoga 09.00 Frukost 09.00 Frukost
19.30 Middag 10.00 Gemensam promenad 10.00 Karma Yoga (göra något praktiskt med mindfulness)
21.00 Yoga Nidra 11.00 Yoga Nidra 11.30 Yoga Nidra
11.30 Meditation Energins källa 12.00 Lunch
12.30 Lunch
13.00 Egen tid för promenader eller annat 13.00 Samtal – summering
16.00 Yoga – Meditation 13.45 Yoga
18.30 Middag 15.15 Avslut
20.00 Föreläsning
21.00 Meditation Antar Mouna Inre Stillhet

Höstretreat en vecka 28 september – 5 oktober

Klassisk Yoga – Meditation med övernattning på kursgården i Årås

Lärare Gunnar & Eva

Detta är en möjlighet att komma från vardagen, stressa ner och ge dig chansen att njuta av yoga-meditation så du hittar de tankar/sanningar som du inte hinner se i vardagen. Vi kommer göra mycket mer än den fysiska delen av yogan vi känner till i vardagen, vi kommer vara tysta i 2 dagar, göra yogans Hata Yoga Krias (näs och tarmsköljning, frivilligt) och djupgående energimeditationer så som Ajapa Jap. Allt detta för att skapa en process för personlig utveckling.

Vi kommer bo på ett härligt ställe med naturen inpå knutarna som gjort för att hitta mindfullnes och sig själv. Vi kommer fokusera att mycket tid läggs på att yoga och meditera så vi verkligen får känna effekterna av klassisk yoga så som den är i sitt ursprung.

Under de första dagar på retreat kommer du att uppleva en angenäm avspänning i takt med att du finner dig till rätta. En av de första höjdpunkterna är tarmsköljning, där kroppen på ett mjukt sätt får en grundlig utrensning. Därefter går vi på djupet med yoga och meditation på ett sätt som är möjligt först nu, när koncentrationen verkligen är där. Denna fördjupningsfas kulminerar i slutet av kursen med en tystnadsperiod på 2 dagar.

Så här kan en dag se ut
7.00 morgonyoga
8.30 lätt frukost
9.00 Karma Yoga eller annan utomhusaktivitet
10.30 Yoga Nidra och Ajapa Jap meditation
12.30 lunch
– tid för egna aktiviteter –
16.00 eftermiddagsyoga och meditationen Inre stillhet
18.00 middag
20.00 kvällsprogram med föredrag, dans och musik eller meditation.

Förutom intensivt praktiserande av yoga och meditation finns det gott om tid för andra aktiviteter så som promaneder i skogen och cyklar finns att hyra.

För att verkligen kunna fördjupa dig och få mest möjligt ut av din retreat, rekommenderar vi dig att låta mobil, laptop, Ipod etc stanna hemma.

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare
Kurslängd: Fredag kväll med samling kl. 18.00 till nästa fredag kl. 16.00
Tid: 28 september – 5 oktober
Mat: Vegetarisk mat ingår
Kursavgift:  4 300 kr
Boende och mat 7 dagar: 4 600 kr
Total kostnad med boende, mat och massor av yoga-meditation: 8 900 kr
Plats: Årås mellan Jönköping-Mullsjö-Ulricehamn. Karta hittar du här
Utrustning: Du behöver lätt sittande kläder och kläder för promenader i skogen
Förbehåll: Det du lär dig på denna kurs får du inte använda för att lära andra pga. att det behövs mer kunskap för det, detta reterat ingår också i yogalärarutbildningen.

Boka din plats här….